Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Peste 200 de elefanţi au murit în ultimele luni în Kenya, unde este cea mai puternică secetă din ultimii 40 de ani

5 noi. 2022,, 06:00   Diverse
1517 0

Peste 200 de elefanţi au murit din cauza secetei în perioada februarie-octombrie 2022 în Kenya. Țara se confruntă cu cea mai puternică secetă din ultimii 40 de ani, care afectează 23 din cele 47 de regiuni de pe întreg teritoriul, transmite digi24.ro.

Patru sezoane consecutive de ploi insuficiente au creat condiţiile cele mai aride de la începutul anilor 1980. ''Seceta a generat o mortalitate semnificativă a faunei, în special în rândul speciilor ierbivore (...), din cauza epuizării resurselor alimentare, precum şi a penuriei de apă'', a anunţat ministrul Turismului, Peninah Malonza, cu prilejul unei conferinţe de presă la Nairobi. Potrivit lui Malonza, 14 specii sunt afectate în mod special de secetă.

Între februarie şi octombrie 2022, au murit din cauza lipsei de apă de pe teritoriul ţării 205 elefanţi, 512 gnu, 381 de zebre, 12 girafe şi 51 de bivoli, scrie Agerpres. Conform ministrului Turismului, ''mai mult de 70 de elefanţi au murit'' în această perioadă în regiunile Amboseli, la o distanţă de circa 160 de kilometri sud de capitala Nairobi, şi în Laikipia-Samburu, în nordul ţării. Potrivit datelor Ministerului Turismului publicate în 2021, în Kenya trăiesc peste 36.000 de elefanţi. Pentru a face faţă secetei, ministrul a anunţat că autorităţile au instalat ''provizii de fân pentru speciile ameninţate''.

La sfârşitul lui septembrie, ONG-ul Save the Elephant a anunţat moartea unui elefant celebru în rezervaţia Samburu, o întindere aridă din nordul Kenyei. Femela Monsoon, care a trăit circa 60 de ani, mamă a şapte elefanţi, a supravieţuit de cinci ori atacurilor braconierilor. Elefantul a fost eutanasiat la sfârşitul lui septembrie, iar ONG-ul Save the Elephant a precizat atunci că starea precară de sănătate a elefantului este cauzată de vârstă, dar că a fost ''agravată de secetă''. Râurile şi fântânile secate, păşunile transformate în ţărână au provocat moartea a peste un milion şi jumătate de capete de bovine doar în Kenya.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?