X 

Oamenii de știință prezic lipsa omătului în jumătate din stațiunile de schi din Europa

30 aug. 00:30   Diverse
1513 0

Oamenii de știință consideră că 53% dintre stațiunile de schi din Europa s-ar putea confrunta cu lipsa omătului dacă temperatura medie a Pămîntului va crește cu două grade Celsius, potrivit unui studiu publicat de Nature Climate Change.

Oamenii de știință preconizează lipsa omătului la jumătate din stațiunile de schi din Europa.

În același timp, dacă situația se va înrăutăți și temperatura medie va crește cu patru grade Celsius, problema lipsei de omăt va afecta 98% dintre stațiuni, relatează interfax.ru

Oamenii de știință din cadrul studiului notează că turismul de schi este o componentă importantă a economiei regiunilor montane din Europa. Astfel, în țările europene se află aproximativ jumătate din toate stațiunile pentru pasionații de schi alpin și snowboarding. Această industrie în Europa este evaluată la peste 32 de miliarde de dolari, potrivit autorilor acestei lucrări.

Cercetătorii avertizează că producția de omăt artificială nu poate rezolva decît parțial problema lipsei de omăt, iar acest proces va provoca o creștere a emisiilor de dioxid de carbon care determină încălzirea Pămîntului.


Presa europeană amintește că Acordul de la Paris din 2015 include un obiectiv de menținere a creșterii temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius pînă în 2100.

Oamenii de știință au analizat, în cadrul activității lor, 2,2 mii de stațiuni situate din Islanda pînă în Turcia și au modelat situațiile posibile.

În ultimii ani, multe țări europene s-au confruntat cu veri extrem de călduroase, meteorologii înregistrînd valori record de temperatură.

Anul trecut, în ajunul Anului Nou, multe stațiuni de schi, în special din Franța și Elveția, au funcționat cu limitări din cauza lipsei de omăt.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?