X 

O nouă regulă pe plajele din Italia îi înfurie pe turiști și pe localnici

18 aug. 19:00   Diverse
2455 0

În această vară, turiştii se înghesuie pe plajele de pe coasta Adriaticii din sudul Italiei, dar în Puglia, unii operatori au decis să le interzică vizitatorilor să aducă mîncare şi băutură, iar această nouă regulă a stîrnit furia turiştilor, dar şi a localnicilor, care au decis să se adreseze instanţelor de judecată.

În timp ce operatorii îşi intensifică controalele, familiile spun că nu au uneori altă soluţie decît să îşi aducă propria mîncare, în faţa preţurilor practicate de unele baruri şi restaurante de pe litoral.

Acest lucru se adaugă la taxele de intrare pentru anumite plaje din Puglia, care pot varia, de exemplu, de la 30 de euro pentru plaja Mar Village la 100 de euro pentru plaja Giovinazzo, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Asociaţia locală D'Urso spune că această nouă reglementare privind mîncarea adaugă un cost suplimentar pentru vizitatori: "O duminică obişnuită la plajă în Bari costă în jur de 250 pînă la 300 de euro de familie.

Preţul unei salate se apropie de 25 de euro, iar plajele gratuite sînt din ce în ce mai puţine. Dacă, în plus, începem să le interzicem oamenilor să aducă mîncare, am mers deja prea departe”, arată asociaţia.

În timp ce operatorii confirmă existenţa unor interdicţii, ei susţin că, de fapt, controalele nu sînt chiar atît de stricte: „Nu permitem lăzi frigorifice mari, pentru adunări de grup. Picnicurile nu sînt permise aici. Dar dacă aduceţi o gustare, o băutură sau o ladă frigorifică mică, vom închide ochii".

1
1
2
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?