X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Protest în Italia: Ce au făcut activiștii de mediu

22 mai. 12:00   Externe
2442 0

Reprezentanții unui grup care cer adoptarea unor măsuri radicale pentru contracararea crizei climatice, au stropit marți clădirea Ministerului italian al Sănătății cu o substanță lavabilă.

Protestatarii au stropit cu „vopsea” portocalie intrarea în clădirea Ministerului Sănătății din Roma.

În plus, unul dintre ei s-a lipit de pămînt în fața ministerului, în timp ce alții au afișat pliante cu date despre numărul de boli legate de încălzirea globală.

„Mă aflu aici în fața Ministerului Sănătății pentru că sănătatea cetățenilor nu trebuie sacrificată și în continue pe altarul profitului”, a declarat unul dintre protestatari, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.

În ultimii ani, activiștii s-au remarcat prin acțiuni similare în toată Italia, în timpul cărora au aruncat cu vopsea peste monumente sau obiecte culturale - susținînd că acest lucru va atrage atenția asupra problemelor climatice globale.


Pe acest fundal, la începutul acestui an, parlamentul Italiei a aprobat în cele din urmă o lege prin care au fost introduse sancțiuni mai dure pentru cei care deteriorează monumente și obiecte culturale.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав