X 

O nouă acțiune de protest a început în fața clădirii guvernului armean

22 sep. 10:04   Diverse
1651 0

Cetățenii care protestează împotriva prim-ministrului armean Nikol Pashinyan s-au adunat în fața clădirii cabinetului din centrul Erevanului, unde are loc o reuniune a guvernului.

Cîteva sute de persoane s-au adunat în fața clădirii guvernului din Piața Republicii. Aici, la ora locală 10:00, a început ședința de guvern cu participarea premierului.

Protestatarii cer demisia lui Pashinyan din cauza evenimentelor din Nagorno-Karabah. Forțele speciale sînt aliniate în mai multe rînduri la intrarea în clădire. Oamenii continuă să vină în număr mare la locul mitingului.

Situația în oraș este calmă. Mașinile circulă liber în centrul orașului, deși unii protestatari au încercat să blocheze străzile în cursul dimineții. Potrivit ultimelor date ale Ministerului de Interne, de dimineață, poliția a reținut 26 de persoane, inclusiv pe unul dintre liderii opoziției, Andranik Tevanyan.
De remarcat că în ultimele zile, la Erevan, au avut loc în mod constant proteste, care au început după ce Azerbaidjanul a anunțat, la 19 septembrie, începerea unor "măsuri antiteroriste de natură locală" și a cerut retragerea militarilor armeni din regiune. Locuitorii din Erevan au protestat în fața clădirii guvernului armean, acuzînd conducerea țării și personal pe premierul Nikol Pashinyan de aceste evenimente.â

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?