Nicolas Sarkozy, trimis în judecată. Procesul va începe abia în 2025

25 aug. 16:30   Diverse
2018 0

Doi magistrați financiari au decis trimiterea în fața tribunalului penal din Paris a lui Nicolas Sarkozy și a altor douăsprezece persoane, suspectate de finanțare libiană a campaniei sale prezidențiale din 2007.

Judecat deja în așa-numitul caz al interceptărilor telefonice și în afacerea Bygmalion, fostul președinte francez urmează să compară în fața instanței timp de patru luni, la începutul anului 2025.

Sarkozy este acuzat de corupție pasivă, asociere infracțională, finanțare ilegală a unei campanii electorale și disimulare de deturnare de fonduri publice libiene.

Fostul preşedinte francez a fost audiat în iunie în cadrul investigaţiilor în dosarul privind intimidarea martorilor, una dintre părţile amplei anchete asupra suspiciunilor de finanţare de către Libia a campaniei sale prezidenţiale în 2007, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

După zece ani de anchetă, Parchetul naţional financiar al Franţei a cerut în luna mai un proces împotriva a 13 persoane, printre care Nicolas Sarkozy şi trei dintre foştii săi miniştri, care contestă categoric faptele.

Sarkozy a pierdut în luna mai, la Curtea de Apel din Paris, apelul împotriva unei condamnări din 2021 pentru corupție și trafic de influență. Instanța a menținut o sentință de 3 ani de închisoare.Doi dintre acești ani au fost suspendați, iar Sarkozy va purta o brățară electronică în loc să meargă la închisoare pentru anul rămas.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?