TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Locurile unde s-a filmat Star Wars, transformate în atracții turistice

Fanii filmelor science fiction își pot face planuri de vacanță pentru a vizita în 2020 locurile în care s-au turnat scene din faimoasa franciză „Star Wars”.

Una dintre destinații este Iordania unde au fost platourile de filmare al mult așteptatului „Star Wars: The Rise of Skywalker” sau Tunisia unde poate fi văzută locuința în care a copilărit Luke Skywalker.

Soluții sînt și pentru turiștii care optează să rămînă pe continentul european. De exemplu, în Londra pot vizita baza Imperiului care, în realitate, este o stație de metrou aglomerată, relatează CNN.

Wadi Rum, Iordania

Peisajele aride din Valea Wadi Rum au fost decorul natural în care s-au filmat scene pentru „The Rise of Skywalker”. Situat în sudul Iordaniei, locul e cunoscut drept Valea Lunii pentru că acest colț al naturii este asemănător unui tărîm selenar. Nu e de mirare că producătorii Stars Wars au ales zona care în „Rogue One” a devenit luna Jedha.


Wadi Rum a devenit platou de filmare și pentru alte pelicule științifico-fanstatice. Deșertul a fost teritoriu marțian în filmul „The Martian” cu Matt Damon în rolul principal.

Puzzlewood, Gloucestershire, Anglia

Poteci șerpuitoare, stînci acoperite cu mușchi, copaci cu crengi răsucite și văi săpate de torenți. Este peisajul idilic din Puzzlewood, o zonă din Pădurea lui Dean, situată în apropiere de Țara Galilor. În acești codri au fost filmate scene de luptă din „Star Wars: The Force Awakens”. Mai exact, în peliculă, pădurea este Takodana, locul în care Rey se duelează prima oară cu rivalul său, Kylo Ren.


Recomandă:
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load