X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Italia ar putea impune Meta să plătească taxe usturătoare

23 feb. 2023,, 19:30   Externe
2980 0

Meta, firma mamă a Facebook, s-ar putea confrunta cu o potenţială plată de impozite de aproximativ 870 milioane de euro în Italia, după ce procurorii au demarat o investigaţie privind compania, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie agerpres.ro.

Investigaţia a fost deschisă de magistraţii din Milano la solicitarea Parchetului European (EPPO), care au cerut poliţiei economice şi Agenţiei Fiscale a Italiei să verifice dacă este oportun ca înregistrările utilizatorilor să fie taxate.

Reprezentanţii EPPO şi Meta nu au fost disponibili pentru comentarii.

Investigatorii cred că statutul de membru gratuit pe platformele Meta vine la schimb cu accesul la datele utilizatorilor şi ar trebui clasificate ca un schimb de servicii, prin urmare fac obiectul plăţii TVA.

Autorităţile au calculat un model conform căruia Meta ar fi trebuit să plătească taxă de vânzări de aproximativ 220 milioane de euro în Italia în 2021, conform surselor. Pentru perioada 2015-2021, suma ajunge la 870 milioane de euro.

Cea mai relevantă parte a investigaţiei o reprezintă stabilirea unei legături între accesul gratuit şi transferul de date ca tranzacţie impozabilă, ceea ce ar avea repercursiuni şi asupra altor multinaţionale şi altor ţări din Europa, explică sursele.

Meta poate decide dacă acceptă rezultatele investigaţiei şi plăteşte suma cerută sau o contestă şi demarează un litigiu administrativ.

În ultimii ani, magistraţii din Milano au efectuat investigaţii legate de impozitare în cazul giganţilor din domeniul tehnologiei, cum ar fi Google şi Apple.

De obicei, după ce se ajunge la un acord privind plata, cercetarea penală este închisă.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав