COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Învățatul îți poate schimba structura creierului

Învățatul îți poate schimba structura creierului

Primii ani din viață sînt cei în care creierul se dezvoltă cel mai mult și formează conexiuni care vor avea o influență mare asupra modului în care copilul/viitorul adult își va exprima sentimentele și va deprinde noi aptitudini

Oamenii de știință presupun că structura anatomică a conexiunilor neuronale formează baza pentru modul în care copiii identifică literele și recunosc cuvintele. Cu alte cuvinte, arhitectura creierului poate determina cine va avea probleme cu cititul. Dar predarea poate schimba asta, potrivit unui studiu.

Utilizînd măsurători MRI, cercetătorii au arătat că cei care aveau probleme cu cititul au prezentat o întărire a circuitelor neuronale, după doar opt săptămîni de lecții specializate. De asemenea, performanțele de citire li s-au îmbunătățit după acea perioadă.


Studiul care apare în jurnalul „Nature Communications” este primul care măsoară materia albă în timpul unei intervenții educaționale intense și leagă capacitatea de învățare a copiilor cu flexibilitatea creierului.

„Procesul de educare a unui copil schimbă fizic creierul”, a declarat Jason Yeatman, profesor asistent la Universitatea din Washington. Cercetătorii au precizat că au detectat schimbări în conexiunile creierului în doar cîteva săptămîni de la începutul programului de învățare. Ei au spus că este subapreciat faptul că profesorii sînt ingineri ai creierului care îi ajută pe copii să construiască noi circuite cerebrale pentru aptitudini academice importante cum ar fi lectura.

Studiul s-a axat pe trei zone ale materiei albe -regiuni bogate în conexiuni neuronale. După cele opt săptămîni de instruire intensă a celor cu probleme de citire, două din cele trei zone au arătat dovezi ale modificărilor structurale – o densitate mai mare a materiei albe și legături mai organizate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load