Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Greșeli de întreținere a părului pe care probabil le faci

4 sep. 2022,, 01:00   Externe
3674 0

Vrei să ai părul frumos și strălucitor, că în reclame? Cu siguranță DA. Atunci ar trebui să acorzi o foarte mare atenție modului în care îți îngrijeșți podoapa capilară.

Eșți sigură că nu faci aceste greșeli?

1. Nu îți perii părul înainte să-l speli

Părul este mai slab cînd e ud, iar cînd e ud, părul are tendința să se încurce. Tocmai de aceea, înainte de a te spală pe cap, este indicat să îți piepteni părul, astfel încît să nu se încurce și mai tare și să fie greu de descurcat după baie. De asemenea, după ce ai aplicat balsamul de par, folosește-te de degete sau de un pieptene cu dintîi rari, pentru a-l descîlci. Apoi poți limpezi părul.

2. Îți perii doar vîrfurile


Ai auzit probabil, că prea mult pieptănat poate duce la căderea părului. Însă, masarea scalpului stimulează circulația sîngelui și astfel, părul va crește sănătos și frumos. Atunci cînd te piepteni, pornește din creștetul capului, spre vîrfuri.

3. Te speli des pe cap

Dacă eșți o maniacă în ceea ce privește spălatul părului, află că scalpul se deshidratează cînd te speli des, pierzîndu-și uleiurile naturale. Astfel, părul tău va deveni uscat și fără "viață". Bineînțeles, te poți spală zilnic, însă nu pe par, mai ales dacă nu foloseșți produse de styling care ți-ar putea face mai mult rău decît spălatul pe cap.

4. Te freci cu prosopul

Mai toate produsele de styling au pe instrucțiuni recomandarea să-ți usuci părul cu un prosop. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să te freci temeinic cu prosopul pe par. Această acțiune va dauna firului de par, făcîndu-l fragil.

5. Nu-l protejezi de căldură

Căldură este principalul dușman al părului. Și mai toate aparatele de coafat se bazează pe căldură. Foehnul, placă de par, ondulatorul, toate generează căldură. Pentru a preîntîmpina distrugerea părului, lasă-l întîi să se usuce natural parțial, apoi folosește aparatele. De asemenea, setează-le pe o căldură medie și nu pe fierbinte.

6. Foloseșți fixative înainte de a te coafa cu aparatele

Fie că vrei să-ți faci bucle sau să-ți întinzi părul, nu te da cu fixativ înainte să utilizeri placă sau ondulatorul. Alcoolul din produsele de styling nu fac casă bună cu căldură degajată de aparate. Folosește fixativul doar DUPĂ ce ți-ai făcut cîrlionțîi sau ți-ai îndreptat părul.

7. Îl tapezi

Taparea părului pentru a-i da volum a fost și încă mai este o practică foarte des întîlnită. Deși efectul este imediat, pe termen lung părul are de suferit, pentru că îi sînt afectate rădăcinile.

8. "Tratezi" vîrfurile despicate

Din păcate, dacă vîrfurile părului au ajuns să se despice, nicio crema-minune nu le va trata. Doar foarfeca! Pentru a minimiza efectul vizual, poți aplică ceară de par sau un ser special cu ulei de argan. Însă acest tratament NU va repara firele despicate, doar le va face mai puțin aspre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?