Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Trei remedii accesibile împotriva căderii părului

13 iun. 03:30   Sănătate
917 1

Mulți oameni suferă de alopecie. Știai că se poate inversa căderea părului cu remedii naturale preparate acasă?

Găsirea unei modalități de a inversa căderea părului este o preocupare comună, mai ales pe măsură ce îmbătrînim. De asemenea, stresul în exces poate provoca o pierdere dramatică a densității, luminozității și volumului podoabei capilare. În acest articol, îți prezentăm trei remedii accesibile ce tratează căderea părului rapid și eficient!

Uneori, căderea părului are de-a face cu utilizarea și abuzul de produse de înfrumusețare nocive care afectează firele podoabei capilare. De exemplu, utilizarea plăcii de îndreptare a părului în fiecare zi sau a șampoanelor care conțin ingrediente dure nu este un obicei benefic pentru părul tău.

Cu toate acestea, există perioade din an în care oamenii pierd mai multe fire de păr, cum ar fi toamna. Însă dacă acest lucru se continuă de-a lungul timpului, este important să știi ce remedii tratează căderea părului în mod eficient.

Tratează căderea părului cu 3 remedii accesibile


Este posibil să fi apelat deja la produse care promit să îți redea firele pierdute, însă fără succes. Niciunul dintre acestea nu funcționează așa cum ți-ai dori. Prin urmare, a venit momentul să oferi o șansă remediilor naturale. sînt simple și nu sînt agresive cu scalpul tău. Ar putea fi exact lucrul de care ai nevoie în acest sezon.

1. Rozmarin

Conform articolului Studiul etnobotanic al plantelor medicinale, rozmarinul este o plantă care poate ajuta la inversarea căderii părului, deoarece stimulează circulația sîngelui la nivelul scalpului. Poți urma acești pași pentru a trata căderea părului:

Fă un ceai adăugînd cîteva frunze de rozmarin într-o cratiță cu apă.

După ce ceaiul este gata, lasă-l să se odihnească pînă cînd apa este caldă.

Apoi, strecoară rozmarinul și aplică ceaiul ca un tonic, masîndu-l pe scalp.

În cele din urmă, spală-ți părul. De asemenea, este important să faci acest lucru cel puțin o dată pe săptămînă pentru a obține rezultatele dorite.

2. Urzică

Urzica este o altă opțiune pentru a inversa căderea părului, conform studiului Habitate și utilizări tradiționale ale speciei Urtica I. Are proprietăți antiinflamatorii care pot preveni căderea părului.

Uneori, din cauza stresului, scalpul tău ar putea dezvolta dermatită seboreică. Aceasta provoacă inflamații, mîncărime și căderea părului. Urzica poate fi o opțiune excelentă în această situație.

Să vedem cum o poți folosi:

Mai întîi, fă un ceai de urzică.

După ce l-ai lăsat să se odihnească, strecoară urzica și aplică ceaiul pe scalp.

Apoi, masează-l ușor și lasă-l să stea.

Poți aplica acest remediu de două ori pe săptămînă.

Notă: Fii foarte atentă cînd manevrezi frunzele de urzică. Acestea au peri mici iritanți ce pot provoca apariția bășicilor. După ce le fierbi în apă, acest efect dispare.

3. Aloe vera tratează căderea părului

Aloe vera este unul dintre cele mai bune remedii care tratează căderea părului. Îți hidratează scalpul, îți repară firul de păr degradat și întărește fibrele capilare. Fără îndoială, este esențial să ai întotdeauna acasă o plantă de aloe vera, deoarece o poți folosi în numeroase moduri.

În acest caz, îți recomandăm să o utilizezi după cum urmează:

Taie o frunză din planta de aloe vera.

Apoi, despic-o pe jumătate și freacă gelul din interior pe tot scalpul.

Masează scalpul cu mișcări circulare, fără a aplica prea multă presiune. Ai grijă să nu smulgi firele de păr.

Poți aplica acest tratament contra căderii părului o dată pe săptămînă.

Dacă nu vrei să aplici aloe vera în acest mod, poți scoate gelul din frunză cu o lingură. Pune-l într-un recipient și amestecă-l bine. Apoi, aplică-l cu atenție pe scalp.

9
5
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?