COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Foloasele miraculoase ale usturoiului

Foloasele miraculoase ale usturoiului

Mulți dintre noi au auzit că usturoiul face bine la sănătate. Dar cît de bine?

Știați că usturoiul are așa de multe proprietăți terapeutice și nutritive încît pe drept cuvînt poate fi numit un aliment miraculos?

1. Este eficient împotriva streptococilor

Streptococii care cauzează scarlatină, difteria, inflamarea învelișului inimii (febra reumatică) sînt distruși de usturoi. În usturoi s-au găsit multe substanțe importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu și seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă și a multor forme de cancer). Usturoiul conține substanța ajoenă care „diluează” sîngele, astfel prevenind cheagurile potențial periculoase. Usturoiul are peste o sută de compuși ai sulfului cunoscuți. Acești compuși ajută la reducerea tensiunii și a nivelului de zahăr din sînge, alungă astmul și bronșita, îmbunătățesc circulația și funcțiile inimii, previn cancerul și ajută organismul să se debaraseze de toxinele periculoase.

2. Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut sub formă de aliment pur

În prezența sucului său, germenii de răceli, gripe și viroze au șanse minime de supraviețuire. Combate infecțiile, degajează sinusurile, bronhiile și plămînii. Un miligrăm de usturoi are aceeași putere ca douăzeci și cinci de unități de penicilină.


3. Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale

Testele medicale au arătat că rădăcina cu aroma înțepătoare are „o acțiune protectoare foarte semnificativă” în limitarea efectelor coagulării sîngelui cu nivel mare de colesterol.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load