X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Usturoiul reduce semnificativ riscul de cancer pulmonar

8 apr. 2023,, 22:30   Sănătate
1678 0

O nouă cercetare sugerează că indivizii care consumă usturoi crud de două ori pe săptămînă îşi înjumătăţesc riscul de a suferi de cancer de plămîni.

Cercetarea, realizată în China, a scos la iveală faptul că adulţii care includ în dietă usturoiul crud au cu 44% mai puţine şanse de suferi de acest tip de cancer.

Mai mult, s-a constatat că usturoiul are capacitatea de a reduce cu 30 de procente riscul de dezvoltare a acestui tip de cancer, chiar şi în rîndul indivizilor fumători (fumatul fiind principala cauză a cancerului de plămîni).

În studiul realizat recent, oamenii de ştiinţă de la Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention au comparat 1.424 pacienţi care sufereau de cancer pulmonar cu 4.500 de adulţi clinic sănătoşi. Fiecare participant a fost intervievat cu privire la dietă şi stil de viaţă. Unele dintre întrebările din interviu au urmărit consumul de usturoi.

Rezultatele publicate online în Cancer Prevention Research au indicat că indivizii care consumau usturoi crud cel puţin de două ori pe săptămînă aveau un risc mai mic de dezvoltare a cancerului pulmonar, chiar dacă ei obişnuiau să fumeze.


Se presupune că aceasta are rolul de a reduce inflamaţiile din organism, acţionînd ca un antioxidant şi reducînd problemele produse de radicalii liberi. În plus, există nenumărate studii care au constatat că usturoiul are efect de reducere a efectelor răcelii şi ale malariei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?