COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 598  INFECTAȚI 428 934 (+5366)   TRATAȚI 376 491     DECESE 10 600(+16)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 562
Coronavirus stiri: 7955

FBI recrutează spioni ruși pe Facebook

4 oct. 2019,, 00:30   Diverse
3154 2

Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI) desfăşoară pe Facebook, în zona capitalei federale Washington DC, anunţuri publicitare care după toate aparenţele vizează recrutarea unor spioni ruşi, precum şi pe cei care cunosc despre activitatea acestora, informează joi CNN, citată de Agerpres. Anunțurile conțin mesaje în limba rusă, precum ”Nu a sosit timpul să acționezi?”.

Unu dintre anunțurile prin care FBI recrutează spioni arată fotografia unei tinere la ceremonia de absolvire, alături de familia sa. Textul în limba rusă care însoţeşte imaginea este: ”Pentru viitorul tău, pentru viitorul familiei tale”.

Într-un alt anunţ publicitar apare imaginea unei table de şah, cu textul în rusă ”Nu a sosit timpul să acţionezi?”, iar în altul un bărbat merge pe un pod, iar mesajul în rusă este ”Timpul pentru a lega punţi”. Unele fraze în limba rusă din mesajele respective sînt formulate ciudat sau conţin greşeli – un indiciu că ele probabil nu au fost scrise de un vorbitor nativ de rusă. FBI foloseşte o varietate de mijloace pentru a strânge informaţii, printre care folosirea surselor.

FBI va folosi toate instrumentele legale disponibile pentru a localiza indivizi cu informaţii care pot ajuta la protejarea SUA de ameninţări la adresa securităţii noastre naţionale. Rusia este de mult timp o ameninţare pentru SUA în domeniul contrainformaţiilor.

Alan E. Kohler Jr


Anunţurile publicitare direcţionează către website-ul biroului din Washington al FBI ce conţine detalii în engleză şi rusă despre echipa de contrainformaţii şi adresa respectivului birou. ”Vizitaţi-ne personal!”, este mesajul de pe site.

O sursă apropiată acestui caz a confirmat că cele trei anunţuri în rusă, descoperite de CNN anterior în cursul acestei săptămâni, au fost desfăşurate pe Facebook pe întreaga perioadă a verii. FBI nu a confirmat vreun detaliu referitor la campania publicitară, despre cîţi oameni au văzut anunţurile sau dacă a răspuns cineva.

”Nu putem comenta, cu excepţia observaţiei că Rusia are un număr mare de ofiţeri de informaţii staţionaţi în reprezentanţe diplomatice ruse în întreaga lume. Ei sunt foarte activi şi reprezintă un risc de securitate pentru SUA şi pentru aliaţii noştri”, a declarat pentru CNN, Alan E. Kohler Jr., agent special la biroul din Washington al FBI.

În opinia lui Bob Baer, fost agent CIA, în prezent analist la CNN, aceste anunţuri publicitare pe Facebook sunt o idee bună.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X