Cazul Șor stiri: 599

Deținuții unei închisori din Venezuela aveau bazin, club de noapte și mini grădină zoologică

21 sep. 21:30   Diverse
2090 0

Guvernul din Venezuela a trimis 11.000 de militari pentru a relua controlul asupra uneia dintre cele mai mari închisori din țară, controlată de mult timp de o rețea de interlopi, relatează BBC.

Închisoarea Tocoron, în nordul țării, se află sub controlul grupării Tren de Aragua de ani de zile, iar deținuții puteau să se miște fără restricții prin închisoare, aceasta fiind dotată cu facilități de tip hotel – piscină, club de noapte și o mini grădină zoologică.

Oficialii au anunțat că după recuperarea controlului asupra acestei închisori, cei 6.000 de deținuți vor fi transferați la alte închisori. Mulți dintre cei care stăteau în închisoarea respectivă erau oameni liberi care trăiau alături de deținuți condamnat. După ce autoritățile au anunțat relocarea deținuților, unele rude au început să plângă afară, în condițiile în care spun că nu știu unde să se ducă, anunță digi24.ro

„Aștept să mi se spună unde îl vor duce pe soțul meu. Noi locuiam aici, dar ne-au dat afară”, a declarat una dintre fostele „locuitoare” de la închisoarea Torrocon, Gladys Hernandez. Conform surselor citate de BBC, jurnaliștii au văzut gardieni cărând motociclete, televizoare și cuptoare cu microunde din închisoare. Într-un mesaj pe Twitter, ministerul de interne venezuelean i-a lăudat pe ofițerii care au recuperat controlul închisorii pentru „demantelarea unui centru de complot și de infracțiuni”. Șeful grupării Tren de Aragua, Hector Guerrero Flores, ispășea o pedeapsă de 17 ani în această închisoare pentru crimă și trafic de droguri. Puterea lui era atât de mare, însă, încât acesta putea să vină și să plece oricând voia din închisoare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?