X 
Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Deși nu și-a anunțat candidatura la conducerea Americii, Biden începe să strângă fonduri de săptămâna viitoare

27 ian. 18:15   Diverse
1524 0

Preşedintele american Joe Biden - care nu se află încă în campanie electorală, dar care flirtează în mod deschis cu o candidatură în alegerile prezidenţiale din 2024 şi care ar putea să-şi anunţe candidatura după discursul despre Starea Uniunii pe care-l va susţine la 7 februarie - urmează să participe săptămîna viitoare la o strîngere de fonduri, declară o sursă din tabăra democrată AFP.

Şeful statului american, în vîrstă de 80 de ani, urmează să efectueze marţi o vizită la New York şi apoi vineri la Philadelphia, unde se va întîlni cu susţinători bogaţi pentru a alimenta conturile Partidului Democrat, scrie hotnews.ro.

Aceste strîngeri de fonduri sînt esenţiale în campaniile politicienilor americani, alimentate de sute de milioane de dolari.

Puţin cîte puţin, arhitectura unei posibile candidaturi a liderului octogenar începe să prindă formă.

În decembrie, el a convins Partidul Democrat să schimbe calendarul alegerilor primare printr-o consolidare a influenţei votului afroamerican, care i-a fost foarte favorabil în 2020.


Joe Biden a declarat pînă acum că doar ”intenţionează să candideze” în alegerile prezidenţiale din 2024, şi a promis să-şi facă publică o decizie în acest subiect la începutul acestui an.

Experţi politici preconizează un eventual anunţ după ce preşedintele susţine discursul despre Starea Uniunii, un discurs tradiţional de politică generală pe care şefii statului îl susţin în faţa congresmenilor, prevăzut la 7 februarie.

0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий