X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1092

Departamentul de Stat: vizitele congresmenilor americani în Taiwan se încadrează în politica „O singură Chină”

16 aug. 21:30   Diverse
1269 0

Purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că delegațiile Congresului SUA vor continua să viziteze Taiwan, în ciuda protestelor Beijingului, relatează RBC-Ucraina cu referire la un briefing al unui reprezentant al Departamentului de Stat.

Potrivit acestuia, astfel de vizite sînt pe deplin în conformitate cu politica „o singură Chină”, la care conducerea SUA a aderat „de mult timp”.

„Delegațiile Congresului SUA vizitează Taiwan de zeci de ani și vor continua să facă acest lucru”, a spus el.

Reamintim, vineri, o delegație a Congresului SUA a sosit într-o vizită în Taiwan. Politicienii plănuiau să rămînă pe insulă pînă pe 15 august. În timpul vizitei, americanii s-au întîlnit cu liderii nerecunoscutului Taiwan. Delegația SUA a fost condusă de senatorul Ed Markey (Partidul Democrat).

După cum știți, vizita în Taiwan a unei delegații americane condusă de președintele Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi la începutul lunii august a dus la o nouă rundă de tensiuni între Washington și Beijing.


Vestea despre vizita lui Pelosi a fost în topul tuturor mass-media din lume, avionul ei a fost urmărit literalmente online. Autoritățile chineze au reamintit Statelor Unite de suveranitatea lor asupra Taiwanului și au declarat că sosirea președintelui Camerei Reprezentanților a fost o încălcare directă a acesteia. Pentru a-și consolida poziția, trupele chineze au efectuat exerciții în apropierea Taiwanului, din motive de securitate, vizita lui Pelosi a fost acoperită de flota americană.

Ca urmare, sosirea ei a avut loc, oficiala americană s-a întîlnit cu conducerea Taiwanului nerecunoscut, și-a declarat sprijinul și a părăsit în siguranță insula. Totuși, China încă a impus sancțiuni împotriva sa.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав