Cum va combate Malaysia poluarea cauzată de incendiile din Indonezia

3 oct. 20:30   Diverse
1745 0

Autorităţile din Malaysia au pregătit o serie de măsuri, între care însămînţarea norilor şi închiderea şcolilor, pentru a combate poluarea aerului cauzată de sutele de incendii din Indonezia vecină.

Ministerul Mediului din această ţară a comunicat despre posibilele acţiuni, după ce a detectat aproximativ 250 de incendii pe insulele indoneziene Borneo şi Sumatra.

Nivelurile de poluare a aerului au atins luni-seară un "nivel nesănătos" în 11 zone, unele dintre acestea incluzînd părţi din Kuala Lumpur, notează Noi.md cu referire la stiripesurse.ro.

Conform planului, autorităţile indică posibilitatea însămînţării norilor cu scopul de a declanşa precipitaţii în zonele în care indicele de calitate a aerului depăşeşte 150 de puncte pentru mai mult de 24 de ore.

Însămînţarea norilor, o tehnică ce datează din 1946, este cea mai comună metodă de modificare artificială a vremii prin dispersarea în aer, din avioane sau de la suprafaţă, a unor substanţe precum iodura de argint, gheaţa carbonică şi chiar sare.


Ministerul malaysian a mai spus că va suspenda activităţile în aer liber în şcoli şi grădiniţe. dacă indicele depăşeşte 100 de puncte şi va închide "imediat" respectivele unităţi dacă va ajunge la 200.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?