TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum să revii în formă după mesele bogate din timpul sărbătorilor

Cum să revii în formă după mesele bogate din timpul sărbătorilor

Perioada sărbătorilor este sinonimă adesea cu excesele și delăsarea. Aperitive, mîncăruri grele, dulciuri, mese interminabile, plus alcool.

Kilogramele se depun rapid și energia scade proporțional. Sfaturile nutriționiștilor și ale antrenorilor de fitness s-ar putea dovedi utile dacă vrem să ne recăpătăm cît mai repede forma de dinainte de Revelion.

Reluați-vă obiceiul de a avea o alimentație echilibrată. Baza este să respectăm cele trei mese principale. Iar la micul dejun, un pahar cu apă în care am stors niște lămîie permite stimularea bilei și a ficatului, eliminînd astfel mai eficient grăsimile. În primele zile după Revelion este preferabil, de asemenea, să evităm lactatele. În schimb, sînt recomandate fructele proaspete și piureurile vegetale.

Ce mîncăm la prînz? Carnea roșie e de evitat. Peștele, puiul, carnea albă sau felurile de mîncare vegetariene sînt de preferat. Ca garnitură, multe legume, salate bogate în vitamina C și orez integral.

Dacă simțim nevoia unei gustări între mese, sînt recomandabile fructele oleaginoase și smoothies. Dar nu mai mult de 15 astfel de fructe pe zi (nuci, alune, caju etc), iar smoothies-urile trebuie preparate din 60 la sută fructe și 40 la sută legume.

E importantă și hidratarea - 2 litri de lichide pe zi, fie că e vorba de apă, supe, ceaiuri.

Cina trebuie să fie „light” - o supă-cremă sau o salată de crudități cu suc de lămîie și un fruct ca desert.

Revenirea la o alimentație corectă reprezintă baza pentru a elimina kilogramele în plus și toxinele acumulate de sărbători. Însă pentru ca procesul să fie eficient și accelerat e nevoie și de o activitate fizică regulată. Uneori e dificil, din cauza lipsei de timp sau pur și simplu din cauza „lenei” care se instalează după sărbători. Dar e necesară mișcarea. Efortul trebuie dozat. E mai important să începem să facem cu regularitate puțină mișcare decît să facem un efort prea mare de la început.

Dacă vom merge pe jos cîte 30 de minute, de trei ori pe săptămînă, este mai benefic decît o ședință istovitoare de o oră și jumătate la sală.

Întrebarea care se pune este ce fel de activitate fizică ar fi bine să practicăm pentru a avea rezultate optime. Fizioterapeuții spun că toate activitățile cardio sînt binevenite. Bicicleta de fitness eliptică și aparatul de fitness pentru „vîslit” sînt opțiunile care oferă cele mai rapide rezultate.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load