Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Copiii pot citi gîndurile

16 mar. 2020,, 01:30   Externe
7681 2

Cercetătorii sînt de parere că bebelușii care nu au mai mult de 18 luni pot vedea lumea dintr-o cu totul altă perspectivă.

Potrivit unui studiu de specialitate, copiii mai mici de 2 ani an pot citi gîndurile celor din jur. Inițial, se credea ca această abilitate apare la copiii cu vîrsta între 4 și 7 ani, însă se pare că variază de la țară la țară, scrie Daily Mail.

Astfel, o echipă de cercetători de la Universitatea California a realizat un experiment de natură cognitivă cu participarea a 91 de bebeluși din China, Ecuador și Fiji.

În varianta clasică a testului, o persoană intră într-o încăpere și ascunde un obiect. Ulterior, o altă persoană intră, ia obiectul și-l ascunde în buzunar. La sfîrșit, micuțul este întrebat dacă știe unde va căuta prima persoană obiectul dispărut. Acest test are rolul de a vedea dacă micuțul poate înțelege perspectiva celorlalte persoane, în cazul dat a persoanei care se miră unde este obiectul.

Oamenii de știință au făcut înregistrări video ale reacțiilor copiilor, urmărind privirea lor. S-a observat că ei privesc în direcția unui loc secret, ceea ce înseamnă că ei așteaptă ca prima persoană să caute obiectul acolo unde l-a lăsat. Se pare că copiii dezvoltă capacitatea de a "citi gîndurile" mult mai devreme decît se credea anterior.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?