TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cît de bine este să practici înotul: de ce boli te scapă

Simptomele anxietății și depresiei apar în cazul tot mai multor persoane, iar pe lîngă dietă sau tratamentul recomandat de medici, studiile afirmă că înotul este de mare ajutor în lupta împotriva acestor afecțiuni.

Înotul îmbunătățește funcționarea organismului și are o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar o nouă cercetare explică în ce măsură acest sport poate reduce simptomele anxietății și depresiei. În cadrul studiului, oamenii de știință au descoperit că practicarea înotului în mod regulat îi ajută pe oameni să se simtă mult mai fericiți, să își recapete motivația și să facă față cu ușurință problemelor care apar zilnic.

Cum te ajută înotul să scapi de anxietate și depresie?

Înotul reușește să pună toți mușchii în mișcare, dar dincolo de acest aspect, pentru că este o activitate liniștitoare, acesta are capacitatea de a elimina stresul.

“Activitatea fizică, sub orice formă, poate avea un impact pozitiv asupra sănătății mintale a unei persoane, dar înotul este unic, deoarece apa dă posibilitatea de a pluti, ceea ce oferă fiecărei persoane libertatea de a practica acest sport în ritmul care i se potrivește. Este benefic în special pentru persoanele care au o activitate fizică restrictivă.”, este de părere Ian Cumming, potrivit independent.co.uk.


Pentru că are un rol important în eliminarea stresului, înotul poate contribui la diminuarea simptomelor neplăcute apărute în cazul celor care suferă de anxietate și depresie. Acest sport îmbunătățește starea de spirit și calitatea somnului, iar în combinație cu tratamentul din partea medicului specialist, acesta poate oferi cele mai bune rezultate în cazul celor care se confruntă cu aceste probleme de sănătate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load