COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Ce produse pot duce la pierderea bruscă a memoriei

24 oct. 23:00   Sănătate
1716 0

Consumul de alimente procesate poate duce la pierderi semnificative și drastice a memoriei.

Un studiu recent realizat de Universitatea de Stat din Ohio a aratat ca o dieta de patru saptamani constînd din alimente cu un nivel înalt de procesare a provocat o reacție inflamatorie în creierul șobolanilor bătrîni cu semne de pierdere a memoriei, transmite Noi.md cu referire la mybusiness.md.

În plus, adăugarea de acizi grași omega-3 la produsele prelucrate DHA a prevenit problemele de memorie și a redus aproape complet efectele inflamatorii. Rezultatele corespunzătoare ale studiului sînt publicate în revista în limba engleză "Brain, Behavior and Immunity".

Dieta animalelor din studiu a imitat produsele gata de consum pentru oameni, care sînt adesea ambalate pentru depozitare pe termen lung, cum ar fi chipsurile de cartofi și alte gustări, prînzurile congelate (mîncăruri din paste și pizza) și mezelurile cu conservanți.

O astfel de dietă foarte procesată este de obicei asociată cu obezitatea și diabetul de tip 2. Noile rezultate arată că, în cazul produselor cu un grad ridicat de procesare, deteriorarea creierului bătrîn devine vizibilă după patru săptămîni.


"Faptul că vedem aceste efecte atît de repede este un pic îngrijorător. Aceste rezultate arată că consumul de alimente procesate poate duce la pierderi semnificative și bruște de memorie, iar la populația bătrînă, pierderea rapidă a memoriei cel mai probabil va duce la boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer", spune autorul studiului Ruth Barrientos de la Institutul de Cercetare al Universității de Stat din Ohio.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X