X 
Cazul Șor stiri: 599

China solicită publicarea rapidă a rezultatelor anchetei în cazul exploziilor de la gazoductul Nord Stream

12 iul. 21:00   Diverse
2113 0

Reprezentantul permanent adjunct al Chinei la ONU, Geng Shuang, a solicitat publicarea rapidă a rezultatelor anchetei în cazul exploziilor înregistrate la gazoductul Nord Stream, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate privind situația acestuia.

Geng Shuang a declarat că exploziile nu doar că au fost amenințări directe la adresa unei infrastructuri transnaționale, dar au avut efecte negative asupra mediului marin și securității navigației în zona respectivă. Anchetele inițiate de unele țări au durat destul de mult timp și nu au dat însă roade. Cu cît mai mult timp vor dura anchetele, cu atît mai grea va fi strîngerea dovezilor și descoperirea adevărului, cu atît mai scăzută va fi credibilitatea rezultatelor anchetelor. China solicită publicarea cît mai grabnică a rezultatelor.

De asemenea, China cere nepolitizarea anchetelor și eliminarea manipulărilor politice. Nicio anchetă obiectivă și justă nu va fi realizată fără schimburi și colaborări cu Rusia, țara principală în acest incident. Noi sperăm ca unele țări să recunoască realitățile și să adopte măsuri concrete în acest sens.

7
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?