X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Răpirea de la Orhei. Rudele tinerii rup tăcerea: Demult era urmărită

11 mai. 17:40  
5271 0

Mama și rudele Anei-Maria Guja, tînără în vîrstă de 19 ani, însărcinată, care a fost răpită și ucisă cu cruzime, au vorbit deschis în cadrul unei emisiuni despre cele întîmplate. Aceștia susțin că totul ar fi fost organizat. Mai mult, ei îl bănuiesc în organizarea crimei pe fostul iubit al Anei-Maria.

În cadrul proiectului „Femeile nu tac” cu Adrian Prodan, mama tinerii, Maria Guja, a povestit că a aflat de dispariția fiicei sale de la colega de cameră a acesteia, de la cămin, transmite Știri.md.

„Mi-a spus că Ana-Maria nu-i. I-am zis că nu știu unde e. Atunci ea mi-a spus că e dispărută. M-a sunat la data de 12, în jurul orei 21:00”, a spus Maria Guja.

Femeia spune că a început imediat să o sune pe Ana-Maria, însă telefonul acesteia era deconectat. Ea spune că nu știe de ce a telefonat-o prietena fiicei sale, și nu iubitul acesteia.

„Eu nu am vrut să vorbesc cu el. El nu vrea să vorbească, el e tăcut, nu spune nimic. (...) Am vorbit cu el peste două zile. El mi-a scris că nu o găsesc pe Ana-Maria”, a precizat ea.


Maria a menționat că poliția i-a spus atunci că au văzut pe camerele de supraveghere cum fata a vrut să urce pe bancheta din urmă, însă ușa era închisă și șoferul i-a spus să urce pe bancheta din față. „Eu nu știu de ce ea a urcat în această mașină. Ion mi-a spus că el i-a chemat o altă mașină, însă a venit aceasta”.

De asemenea, mama Anei-Maria susține că bărbatul acuzat de omor s-ar fi cunoscut cu iubitul fiicei sale.

„Cred că se cunosc. El a spus că a trimis o altă mașină, dar noi nu știm ce mașină, căci el era fără numere de înmatriculare. Eu cred că el se cunoaște cu acest bărbat de la penitenciarul în care au lucrat împreună. Ion lucra într-o parte și șoferul în altă parte. Cred că de acolo și se cunosc. Nu știu dacă Ana-Maria îl cunoștea pe șofer”, a explicat Maria Guja.

După ce a aflat despre dispariția fetei sale, Maria a plecat imediat să o caute. Aceasta a mers la căminul în care stătea Ana-Maria, a fost prin Orhei, prin satul Pelivan, mergea la biserică unde se ruga ca fiica sa să fie găsită în viață. Totuși, inima sa de mamă simțea că aceasta nu mai trăiește.

Ea spune că a aflat despre decesul fiicei sale de la oamenii legii. Aceasta a recunoscut că nu a mers la fața locului, unde a fost găsită Ana-Maria. Femeia susține că nu cunoaște prea multe detalii despre cele întîmplate, căci poliția nu-i spune nimic clar.

„Poliția a zis că a fost violată și bătută tare. Au zis că au lovit-o puternic în cap. Mi-au zis el a dus-o la el acasă, a pus-o în beci. Apoi a scos-o din beci, a pus-o în portbagajul automobilului și a dus-o în acel loc în care a fost găsită. (...) Ea avea cruciulița la gît cînd a fost găsită. Era dezbrăcată atunci. Hainele sale erau puse alături. Telefonul nu a fost găsit nici pînă astăzi”, a spus femeia.

Ana-Maria era însărcinată în acel moment în a șaptea lună. Aceasta trebuia să aducă pe lume un băiețel. „La expertiză mi s-a spus că a fost curățită, băiețelul era alb la față. Mi-au zis că l-au pus înapoi în burta ei, pentru că nu au voie să-l pună alături de ea”.

Femeia povestește că iubitul Anei-Maria nu-i prea permitea acesteia să meargă în vizită la părinții săi.

„Îi spunea că noi servim alcool și să nu vină la noi. Da noi mai servim alcool, dar niciodată nu am impus copilul să bea. Ea mi-a spus că Ion nu-i permite. Mă durea sufletul și-i spuneam de multe ori să vină mai des pe acasă. (...) Ei au fost împreună patru ani. El mi s-a părut un băiat bravo, vorbeam cu el cînd ei veneau la noi”, a spus Maria.

La 8 martie, Maria spune că a aflat că fiica sa este însărcinată. Aceasta spune că Ana-Maria a sunat-o și i-a spus despre acest lucru. „Nu i-am zis nimic de rău, nu am reacționat urît”.

Maria susține că, în prezent, ea nu comunică cu Ion, iubitul Anei-Maria. „Nu pot spune că el are ceva cu moartea ei. Nu pot să-l învinuiesc cu nimic, pentru că nu cunosc nimic”.

Mătușa Anei-Maria a povestit în cadrul emisiunii că a aflat de dispariția nepoatei sale de la fiica sa. „Ana-Maria a fost cuminte, stimătoare, a încercat să-și facă un viitor, a mers la colegiu. Greșeala ei cea mai mare a fost că s-a cunoscut cu „aferistul” acesta, iubitul ei”.

Aceasta spune că Ana-Maria l-ar fi cunoscut pe șofer și, din acest motiv, a urcat în automobilul acestuia. Cît despre Ion, iubitul tinerii, femeia spune că acesta „nu era un tip de familie”. „Oamenii spun că el nu a fost singur în mașină, a fost cineva din spate, care a lovit-o atunci cînd ea a urcat în mașină. Eu nu știu dacă Ion are vreo legătură cu moartea Anei-Maria, Dumnezeu știe tot”.

De asemenea, femeia susține că totul ar fi fost organizat. „Cred că mirele ista a ei a vrut să scape de ea”.

Iar Natalia, o altă mătușă a Anei-Maria, spune că fata ar fi putut să-l cunoască pe șofer. „El a strigat-o pe nume: „Ana, vin-o încoace”. Ea aștepta pe altcineva, dar cînd a auzit că o strigă pe nume, a mers la el. Din imaginile video se vede cum ea a urcat în mașină, el a lovit-o peste față și gata”.

Femeia spune că Ana-Maria ar fi fost urmărită de mai multe ori. „Așa noi am înțeles că aceasta nu este prima dată cînd ea era urmărită. Am auzit că Ion avea datorii la cineva. Ana-Maria nu mi-a zis în față despre asta. (...) sînt multe întrebări la care nu avem răspunsuri, deja vom aștepta instanța”, a precizat aceasta.

Elena, consăteanca Anei-Maria spune că ceea ce s-a întîmplat a șocat întregul sat, dar și întreaga țară.

„Sper că se va face dreptate. (...) Versiuni sînt multe. Unii spun că a fost totul organizat de Ion, că el se cunoștea cu șoferul. El părea un băiat bun, dar cine știe... Oamenii vor dreptate, avem și noi copii și ne temem să-i lăsăm să meargă pînă la magazin”, a spus femeia.

Mama Anei-Maria spune că-și dorește ca vinovatul să stea în închisoare pentru toată viața. Ea spune că nu o să-l ierte niciodată.

„Mi-e frică că fratele lui o să vină la noi acasă. Cînd rămîn singură acasă mă tem. (...) Sper să se facă dreptate. Mă gîndesc că el va fi pedepsit, ca să nu mai facă alte crime”, a mai spus femeia.

Știri.md amintește că pe data de 23 aprilie a fost organizat un flashmob pentru a cere dreptate pentru Ana-Maria Guja, tînăra de 19 ani din Orhei, găsită moartă într-o localitate din Telenești, pentru copilul ei, dar și pentru toate femeile care nu mai pot să-și strige durerea.

Reamintim că Ana-Maria, tînăra care a dispărut cu cîteva zile în urmă la Orhei, a fost găsită pe data de 20 aprilie pe malul unui iaz din raionul Telenești.

Bănuit de omor este un bărbat de 45 de ani, care se afla la volanul automobilului de ocazie în care a urcat tînăra. Actualmente el este plasat în arest pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pînă la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

1
0
0
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?