X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1664

China a găsit un zăcămînt mare de gaze

24 noi. 2022,, 18:45   Diverse
1714 0

China Sinopec Corp a găsit un mare zăcămînt de gaz de șist în sud-vestul Chinei, ale cărui rezerve sînt estimate la aproximativ 146 de miliarde de metri cubi, scrie Reuters.

Zăcămîntul este situat la marginea bazinului Sichuan al unei depresiuni din orașul Chongqing. Ma Yongsheng, președintele Consiliului de administrație al companiei, a spus că există perspective bune pentru explorarea și dezvoltarea zăcămintelor de gaz de șist de adîncime. Acest lucru va contribui la asigurarea securității energetice a țării, a adăugat el. Gazul de șist este considerat una dintre sursele de energie curată.

În octombrie, Sinopec a descoperit o sondă mare de gaze într-un cîmp din depresiunea Sichuan din sud-vestul țării. Rezervele sale sînt de aproximativ 387,8 miliarde de metri cubi.

În 2023, aprovizionările cu gaze prin conducta de gaze Power of Siberia către China sînt planificate la nivelul de 22 de miliarde de metri cubi, a declarat mai devreme viceprim-ministrul rus Alexander Novak. În comparație cu alte rute, aceasta este mai puțin de jumătate din livrările care au mers în Germania prin Nord Stream sau ar fi putut merge prin Nord Stream 2 și de 1,5 ori mai puțin decît Turkish Stream.

Potrivit lui Novak, Power of Siberia va atinge nivelul declarat de 38 de miliarde de metri cubi în 2027. Anterior, se presupunea că ar fi posibil să asigure livrări într-un asemenea volum încă din 2024.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий