TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce persoane îi atrag mai mult pe țînțari

Ce persoane îi atrag mai mult pe țînțari

De ce unii oameni sînt mai expuși înțepăturilor de țînțari în comparație cu alții? Sunt multe mituri, dar cele mai multe nu stau în picioare. Cu toate acestea, țînțarii au anumite „preferințe”.

Faptul că insectele preferă femeile în dauna bărbaților sau că persoanele cu părul blond sau roșcat sînt mai expuse pericolului ca cele brunete sau că oamenii cu pielea mai închisă sînt mai feriți decît cei cu pielea mai deschisă sînt doar mituri.


Insectele înțeapă pe toată lumea, dar unii oameni sînt, pur și simplu, mai expuși, a notat businessinsider.com. Cei cu grupa sanguină 0 sînt cei mai „căutați” Care sînt preferințele țînțarilor? Cei cu grupa de sînge 0 sînt de două ori mai des înțepate decît cele cu grupa sanguină A, iar cei cu grupa B se încadrează între aceste extreme.

De asemenea, cei care au nivelul unor anumite substanțe chimice din piele mai ridicat sînt mai expuse „pericolului”. Cei care au, de exemplu, nivelul acidului lactic mai ridicat, par „favoriții” țînțarilor. Din aceste elemente chimice din piele, insecta poata analiza rapid ce grupă de sînge are „victima”. Aceste substanțe chimice determină nivelul bacteriilor din piele și mirosul fiecărei persoane.

Un miros înțepător pentru un om sau pentru cei care-i stau alături are și o posibilă parte bună pentru „purtător”, deoarece alungă țînțarii. Insistentele insecte sînt ademenite de mirosurile parfumurilor sau al săpunului folosit. S-a constatat, de asemenea, că țînțarii sînt atrași de consumatorii de bere, dar nu se știe de ce. Cine poartă haine în culori țipătoare n-a făcut o alegere foarte înțeleaptă, pentru că și culorile atrag țînțarii.

La respectivele insecte funcționează la fel de bine ca vederea și mirosul. Cantitatea și „calitatea” dioxidului de carbon expirat de „victimă” este imediat analizat de țînțari, care pot simți mirosul și de la circa 60 de metri.

Chinul gravidelor

Oamenii care fac exerciții fizice îi „invită” pe țînțari prin multe elemente: acidul lactic, miros, transpirație, temperatura crescută a corpului. Femeile gravide, dat fiind faptul că expiră mai mult dioxid de carbon și au o temperatură mai ridicată a corpului, sînt cu 20 la sută mai mult înțepate decît restul! Astfel, femeile gravide sînt și cu 20 la sută mai expuse la virușii Zika sau de malarie, bolile împrăștiate de țînțari. 85% din ceea ce te face atrăgător pentru țînțari este „pre-conectat” la circuitul tău genetic. Șansele de a scăpa de „atenția” țînțarilor sînt destul de mici. Depinde cine se află alături, pentru că acel cineva poate fi o țintă mai „comestibilă” pentru țînțar.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load