Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Bulgaria va discuta cu Comisia Europeană plata pentru gazul rusesc în ruble

24 mai. 12:45   Diverse
1600

Bulgaria va discuta cu Comisia Europeană plata gazului rusesc în ruble, la nivelul miniștrilor energiei ai Uniunii Europene, a declarat șeful Ministerului Energiei al țării, Alexander Nikolov, relatează BTV Novinite.

„Vom aborda problema la nivelul Comisiei Europene. Nivelul de solidaritate și unitate trebuie să fie cît mai înalt posibil. Dacă vor fi excepții, le vom lua în considerare și vom înțelege cum va afecta acest lucru întregul sistem”, a spus șeful departamentului.

Potrivit lui Nikolov, CE a precizat clar că plata gazului rusesc în ruble este o încălcare a sancțiunilor. Cu toate acestea, nu a fost făcută nicio distincție între corporații și companii private. Ministrul a indicat că urmează să aibă loc o ședință operațională privind achizițiile generale, care va clarifica situația pînă la jumătatea săptămînii viitoare. El a adăugat că Bulgaria așteaptă recomandări concrete.

Anterior, șeful Ministerului Energiei bulgar a spus că guvernul țării, după ce a refuzat să plătească în ruble gazul din Rusia, a considerat ca fiind pripită o astfel de decizie. Potrivit șefului departamentului, în prezent nu este nevoie să refuzi decontări în moneda rusă. El a amintit că autoritățile din Germania și Italia au procedat la fel.

Pe 27 aprilie, Gazprom a oprit complet furnizarea de gaze în baza contractelor existente către Bulgaria și Polonia. Motivul pentru încetarea pompării a fost refuzul acestor țări de a plăti în ruble.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав