X 

Ai o casnicie fericita? Află care sînt foloasele

24 sep. 2022,, 19:30   Diverse
2432 1

Casatoria este o uniune pe termen lung intre doi oameni, iar daca va avea succes depinde de ambii parteneri, deoarece fiecare cuplu trece prin teste riguroase. Acele cupluri care reusesc sa pastreze fericirea in familie, au multe beneficii pentru sanatate.

Potrivit oamenilor de stiinta, oamenii care au o canicie fericita traiesc mai mult decat cei care au multe certuri in familie. Efectul de satisfactie maritala este atat de important ca si alti factori de risc cum ar fi fumatul, dieta nesanatoasa, lipsa de activitate fizica si hipertensiune arteriala. Acest efect este deosebit de important pentru femei, deoarece doamnelor care se bucura de o casnicie fericita le creste speranta de viata, aproape de patru ori.

Risc mai mic de accident vascular cerebral
Casatoria poate reduce riscul de accident vascular cerebral, in special la barbati. Un studiu arata ca 64 la suta dintre barbatii necasatoriti au avut un risc mai mare de accident vascular cerebral decat cei care sînt casatoriti.

Risc redus de infarct miocardic
O casnicie fericita nu doar va protejeaza de un accident vascular cerebral, dar, de asemenea, are grija de sanatatea inimii. Potrivit cercetarilor, in acele cupluri care au o casatorie fericita se reduce riscul de atac de cord.

Beneficii pentru sanatate mintala
Conform cercetarilor, persoanele vaduve sau divortate au un declin semnificativ in domeniul sanatatii mintale. Casatoria poate reduce simptomele de depresie si consumul de alcool.


Mai putin susceptibili de a dezvolta boli cronice
Cuplurile casatorite sînt mai putin susceptibile de a dezvolta boli cronice decat cei care nu sînt casatoriti. In plus, acei oameni care sînt diagnosticati cu cancer (stadiu incipient) traiesc mai mult atunci cand acestia au sprijinul sotului. Suportul social este crucial pentru recuperarea pacientului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?