Non-musulmani din Abu Dhabi vor putea să se căsătorească și să divorțeze

8 noi. 2021,, 08:00   Război în Ucraina
2456 0

Non-musulmanii vor putea să se căsătorească, să divorţeze şi să obţină custodia comună a copiilor în baza legislaţiei civile din Abu Dhabi, conform unui nou decret emis duminică de conducătorul acestui stat al Emiratelor Arabe Unite, transmite Noi.md cu referire la spotmedia.ro.

Aceasta este cea mai recentă măsură luată de Emiratele Arabe Unite – unde legile privind statutul personal pentru căsătorii şi divorţuri se bazează pe principiile legii islamice Sharia, ca şi în alte state din Golf – pentru a-şi menţine avantajul competitiv ca centru comercial regional.

Decretul emis de şeicul Khalifa bin Zayed al-Nahayan din Abu Dhabi, care este şi preşedintele federaţiei EAU formată din şapte emirate, precizează că legea reglementează căsătoria civilă, divorţul, pensia alimentară, custodia comună a copiilor şi dovada paternităţii, precum şi moştenirea, a anunţat agenţia de ştiri de stat WAM.

Legea are ca scop „consolidarea poziţiei şi a competitivităţii globale a emiratului ca una dintre cele mai atractive destinaţii pentru talente şi competenţe”, a precizat WAM.

Agenţia descrie dreptul civil care reglementează problemele familiale nemusulmane ca fiind primul de acest fel din lume, „în conformitate cu cele mai bune practici internaţionale”.


În Abu Dhabi va fi înfiinţată o nouă instanţă care se va ocupa de problemele familiale ale nemusulmanilor şi care va funcţiona atît în engleză, cît şi în arabă.

Emiratele Arabe Unite au introdus anul trecut o serie de modificări juridice la nivel federal, inclusiv dezincriminarea sexului premarital şi a consumului de alcool, precum şi abrogarea dispoziţiilor de clemenţă pentru aşa-numitele „crime de onoare”.

Aceste reforme, alături de măsuri precum introducerea unor vize pe termen mai lung, au fost considerate o modalitate prin care statul din Golf să devină mai atractiv pentru investiţiile străine, turism şi rezidenţă pe termen lung.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?