COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost descoperită o cauză neașteptată a apariției cancerului mamar

A fost descoperită o cauză neașteptată a apariției cancerului mamar

Obezitatea crește riscul apariției unor formațiuni noi în glanda mamară și accelerează creșterea acestora.

Oamenii de știință au găsit o legatură neașteptată între obezitate și dezvoltarea cancerului la sîn. Profesorul de la Departamentul de Microbiologie și Imunologie de la Universitatea din Louisville, SUA, Bing Lee a ajuns la concluzia că nivelul ridicat de grăsimi în organism ar putea declanșa apariția cancerului la sîn.

În țesuturile adipoase este sintetizată proteina FABP4, care leagă acizii grași. În cazul unor volume normale de producere a proteinei, o mică parte din aceasta nimerește în sînge.


Datorită volumului mare de țesut adipos, în organism apare un surplus de FABP4. Oamenii de știință au descoperit că în tumori există multe macrofage cu un conținut ridicat de FABP4. În plus, proteina interacționează direct cu celulele maligne, contribuind la creșterea în continuare a formațiunilor.

Studiile au arătat că suprimarea activității proteice încetinește creșterea tumorii, chiar și în cazul unui nivel anterior al obezității.

De asemenea, s-a dovedit că diferite tipuri de grăsimi afectează în mod diferit organismul. Astfel, uleiul de pește poate duce la obezitate, dar nu provoacă dezvoltarea cancerului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load