COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trotuarele de pe Pușkin și Bodoni în fața unei noi schimbări

Lucrările de renovare a trotuarului de pe străzile Pușkin și Bodoni au început în această dimineață. Prezent la fața locului, Ion Ceban afirmă că reabilitarea se va face pe o suprafață de 44 de mii de metri pătrați.

Primarul Ion Ceban spune că de la Independență pînă în prezent nu s-a intervenit aproape de loc, cu excepția a celor unor porțiuni, unde agenții economici au reparat.

„Acum, pînă la sfîrșitul toamnei, toate aceste lucrări trebuie să fie finalizate. Avem o zonă verde, care trebuie să fie determinată aici în porțiunea, Bănulescu Bodoni în special, care astăzi deja foarte rapid a intrat în reparație. Avem pavaj de calitate. 70%/30% pavaj alb și pavaj negru. Preponderent, pavajul alb, ne dorim, să fie dominant de la orașul nostru alb. Și la nivel de municipalitate o să intervenit pe partea de iluminat. Iluminarea unor clădiri care sînt monumente de arhitectură. sînt mai multe în această porțiune”, a punctat Ceban.

Edilul a adus mulțumiri agenților economici, care au intervenit cu unele cote părți pe zona acestor străzi. „Împreună putem să facem lucruri bune și multe. Ceea ce este important, că în acest an, zeci de agenți economici sînt implicați în dezvoltarea orașului. E greu, e mult de lucru. Vedeți și dvs starea unor străzi și trotuarelor din capitală. Dar, încet cu încetul, piatră cu piatră o să construim și reconstruim și să facem să fie bine”.

Costul proiectul este în valoare de 22,8 de milioane, dar sînt și alte surse de finanțare alocate de municipalitate. Acești bani fac parte din cele 100 de milioane oferite de Guvernul RM.


„Pe strada Albișoara, împreună cu alte instituții, noi practic am dublat efortul venit de la Guvern. Cît ține de Bodoni și Pușkin, trotuarul va fi schimbat de la Mateevici pînă la Ierusalimului, în zona ASEM. Urmează să vedem dacă putem să mergem pînă la Albișoara. Abia de reușim să verificăm unde se intervine”, a precizat primarul.

Ion Ceban a dat garanția că circulația nu va fi sistată, dar se va circula uneori mai greu pe unele porțiuni. În acest context, primarul a cerut ca șoferii să fie înțelegători.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load