X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Şoferi de microbuze, acum şoferi de autobuze? Situaţii în care aceștia îşi fac de cap prin Chişinău

23 noi. 2022,, 13:30   Capitala
9581 0

Din Chişinău dispar microbuzele şi devine tot mai popular transportul în comun sub forma de troleibuze şi autobuze. Dat fiind faptul că ultimele nu sînt legate de o reţea electrică şi că în spaţiul online apar mai des filmări cu implicarea acestora în nereguli, ceva ne spune că şi foşti conducători de microbuze le manipulează, transmite autoblog.md.

Chiar dacă transportă un număr mult mai mare de persoane şi responsabilitățile sînt mai mari, în unele cazuri se observă „apucături” similare cu ale şoferilor de microbuze. De exemplu, unii participanți la trafic se pot uimi de cazuri de depășiri incorecte, exces de viteză, folosirea altor benzi decît cele dedicate pentru transportul public, etc.

Apropo, ştiaţi că şoferii de troleibuze şi autobuze sînt obligaţi să folosească doar banda dedicată acolo unde există şi au acces interzis pe altele? Din cîte se pare, înșiși unii dintre ei nu cunosc asta.


De exemplu, dacă intenționat nu se deplasează pe banda dedicată, acest lucru constituie o încălcare conform art. 240 al. 1 din Codul Contravențional, pentru ignorarea marcajului rutier și indicatoarelor de semnalizare. Aceeași sancțiune este aplicată și conducătorilor mijlocarelor de transport, care intenționat se deplasează pe banda destinată transportului public.

„Acolo unde există bandă dedicată, sînt obligați să circule doar pe ea! În cazul în care în față, pe bandă, există un obstacol (de exemplu o gaură în carosabil, o mașina parcată neregulamentar, etc.), atunci conducătorul mijlocului de transport în comun poate face depășirea folosind banda alăturată,” - a declarat Golovco Natalia, ofițer de presă al INSP.

Conform datelor statistice, de la începutul anului curent, în baza articolului 240, alin. 1 din Codul Contravențional, au fost întocmite 69.505 de procese verbale. Dintre acestea, 15 procese au implicat autobuze şi nouă troleibuze.

3
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий