Cazul Șor stiri: 599

Scuarul Clubului Sportiv de Dans Codreanca va reveni în domeniul public municipal

31 mar. 2021,, 13:30   Capitala
2497 0

Dansurile în formă de protest ale copiilor de la Codreanca au fost auzite. Potrivit primarului general Ion Ceban, scuarul din preajma Universității Ion Creangă și a Clubului Sportiv de Dans Codreanca va reveni în domeniul public al municipiului Chișinău.

În acest sens au fost întreprinse toate măsurile în ultima perioadă.

„Din 2015 am luptat împreună cu colegii din PSRM pentru ca să se facă dreptate, iar pe acest petic de pămînt să nu apară un monstru de clădire care urma să fie construită după ce pămîntul a fost preluat abuziv. Decizia de astăzi urmărește protejarea proprietății municipale prin trecerea din domeniul privat în domeniul public, care este mai protejat în conformitate cu legislația în vigoare. Scuarul urmează să fie amenajat și modernizat!

Pe parcursul anilor mai multe spații au fost preluate prin scheme frauduloase, cu ocuparea abuzivă a terenurilor inclusiv a spațiilor verzi, exemplu este și Restaurantul Doina cu care sîntem în proces de judecată, în cadrul căruia cei din urmă solicită obligarea primăriei de a elibera acte permisive în vederea edificării unei clădiri imense în Parcul Trandafirilor din sectorul Botanica”, a declarat acesta.

În prezent primăria municipiului Chișinău a inițiat mai multe procese care urmăresc trecerea bunurilor ce constituie proprietatea municipiului din domeniul privat în domeniul public pentru a nu putea fi privatizate și utilizate în scheme frauduloase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?