Restaurantele și sălile de cinema la care mergeau locuitorii și turiștii Chișinăului vechi

25 mar. 14:00   Capitala
4751 0

Pe pagina de Facebook a fostului director al Agenției de Inspecție și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova, Ion Ștefăniță, a apărut o postare care conține o serie de fotografii, preluate din Anuarul Chișinăului din 1940.

Imaginile reflectă activitatea oamenilor din capitală în perioada interbelică și locurile în care aceștia se odihneau.

În publicația distribuită de către Ion Ștefăniță putem observa infrastructura turistică din perioada Moldovei interbelice. Atât chișinăuenii, cât și oaspeții orașului se puteu bucura de numeroase hoteluri, restaurante, cafenele și săli de cinema, noteaz diez.

Sursă: Facebook/Ion Ștefăniță

În capitală activa și o organizație mondială de voiaj,intitulată Wagons-Lits Cook. Aceasta oferea cetățenilor și turiștilor bilete pentru tren spre România și alte țări, bilete de vapor și avion și întocmea vize pentru pașapoarte.

În magazinul universal de pe bulevardul Alexandru cel Bun puteau fi cumpărate obiecte de uz casnic rare pentru acei ani – aparate radio, mașini de scris și articole electronice. Pe aceeași stradă se aflau până la șase hoteluri, opt cafenele și patru restaurante, relatează moldovenii.md. Locuitorii și turiștii capitalei puteu petrece timpul și la cofetăriile prezente în Chișinău. „Zamfirescu”, „Consum” sau „Elita” – așa se numeau unele dintre localurile situate pe strada Alexandru cel Bun în anul 1940.

Sursă: Facebook/Ion Ștefăniță

Chiar și în acea perioadă, locuitorii urbei aveau oportunitatea să se bucure de filme în sălile de cinema prezente în Chișinău sau să ia masa la un restaurant din centrul capitalei. Potrivit Anuarului Chișinăului din 1940, în oraș se aflau șase săli de cinema care difuzau filme pentru chișinăueni în perioada interbelică.

Sursă: Facebook/Ion Ștefăniță
9
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий