COVID-19 în MOLDOVA

Reparații cu încălcări grave la grădinițele și școlile din capitală

Reparații cu încălcări grave la grădinițele și școlile din capitală

Încălcări grave în modul în care au fost reparate mai multe grădinițe și școli din capitală. Primarul general Ion Ceban a cerut ca responsabilii să nu semneze actul de predare-primite a lucrărilor de reparație la instituțiile de învățămînt unde acestea nu corespund normelor și au fost efectuate lucrări necalitativ.

„Grupul de lucru creat la solicitarea mea, pentru a verifica calitatea lucrărilor efectuate în instituțiile educaționale din capitală, a constatat grave încălcări și abateri de la normele stabilite. Astăzi, am avut o ședință cu șefii direcțiilor educație din sectoare, agenții economici și grupul de lucru nemijlocit. sînt profund indignat de calitatea lucrărilor care au fost efectuate în unele instituții de învățămànt din capitală”, a declarat Ceban.

Astfel, în 30 de școli și grădinițe grupul de lucru a constatat grave abateri la următoarele capitole: Nu s-a ținut cont de normele stabilite în caietul sarcini, raportul de constatare tehnică a unor lucrări – lipsește, iar cheltuieli exagerate la procurarea materialelor de construcții.


Primarul afirmă că sînt constatări grave care nu pot fi tolerate.

„Nu voi permite să facă cineva bani pe seama copiilor, este inadmisibil. Vreau responsabilitate, transparență și calitate a lucrărilor. Cei care se fac vinovați am cerut să fie sancționați”, a punctat Ceban.

Amintim că anul acesta au fost alocate 100 de milioane de lei pentru renovarea școlilor și grădinițelor din capitală.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load