COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Petiție: Se cere pistă pentru bicicliști în suburbiile Chișinăului

Petiție: Se cere pistă pentru bicicliști în suburbiile Chișinăului

Ciclismul are un poțential ridicat ca ramură a sportului. Poate fi practicat atît ca sport de performanță, cît și de întreținere fizică și recreere. Pentru dezvoltarea acestui segment e nevoie de o infrastructură dedicată bicicliștilor.

La ora actuală în Moldova, această infrastructură practic nu există. Pistele pentru bicicliști din Chișinău sînt mai puțin practicabile în acest scop, datorită traficului aglomerat. Pistele din parcuri sînt relativ scurte, fiind utilizate în plus de pietoni sau alergători, din cauza supraaglomerării parcurilor. Ce ține de drumurile naționale, acestea prezintă un risc sporit și este afectat traficul de automobil, transmite unimedia.info.

Soluția ar fi construcția unei piste pentru bicicliști în suburbiile Chișinăului, care pe termen lung ar putea să ia forma unei centuri cu ramuri de legatură spre oraș. Aceasta ar putea fi utilizată pentru antrenamente, recreere, transport personal cît și pentru organizarea de competiții în domeniul ciclismului. Un beneficiu important ar fi și impactul pozitiv asupra sănătății populației.


Petiția e adresată Ministerului Sportului și Tineretului din Moldova pentru elaborarea unui plan în această direcție, și implementarea lui împreuna cu autoritățile publice locale și alte ministere responsabile.

Pentru a semna petiția, accesați linkul Pistă pentru bicicliști în suburbiile Chișinăului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load