Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cîți chișinăuieni au semnat petiția privind bugetul local

5 feb. 11:08   Capitala
2489 0

Primăria municipiului Chișinău informează că, la două săptămîni de la lansare, petiția ce vizează redistribuirea corectă a contribuțiilor locale a fost semnată atît online, cît și fizic, de 30.000 de persoane.

Potrivit reprezentanților Primăriei, campania de informare va continua pe parcursul lunii februarie, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

„Oamenii trebuie să cunoască faptul că ei contribuie cu 23 de miliarde de lei pe an, iar înapoi ne sunt restituite doar 2,8 miliarde + TDS”, spun reprezentanții Primăriei Chișinău.

De menționat că, prin această inițiativă, Primăria solicită ca măcar 50% din veniturile Capitalei (nu mai puțin de 11 miliarde de lei) să ne fie restituite pentru proiecte în Capitală.

„Oamenii cer de la Primărie proiecte de infrastructură și proiecte sociale, iar banii noștri merg la majorări de salarii pentru guvernanți și la proiectele de campanie.


În ultimii ani, în Chișinău am reușit să asigurăm transparența bugetului local, a taxelor locale, precum și creșterea veniturilor. Cu toate acestea, toți cunoaștem cît de mult au crescut prețurile în toate domeniile, iar pe seama Primăriei intenționat sunt puse sarcini fără acoperire financiară din partea Guvernului.

Despre autonomia locală se vorbește demult. Iată de ce în Parlament a fost depus și un proiect de lege unde se solicită același lucru pentru toate localitățile, astfel ca să aibă posibilitatea de a se dezvolta mult mai rapid”, mai scriu reprezentanții Primăriei.

Portalul petitii.chisinau.md poate fi accesat la orice oră și fiecare poate vota, iar petițiile semnate fizic pot fi lăsate în boxele din sediul Primăriei și cele ale Preturilor, dar și în căsuțele poștale amenajate la stațiile de așteptare cu inscripția „petiții”.

Menționăm că primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a venit la data de 22 ianuarie curent cu un apel public către cetățeni, îndemnîndu-i să semneze o petiție ce vizează redistribuirea corectă a contribuțiilor locale. Acesta propune ca cel puțin 50% din contribuțiile locuitorilor Chișinăului să rămînă în municipiu.

14
1
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?