Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3725

La Chișinău va avea loc săptămîna medicală balcanică

6 iun. 14:30   Capitala
2050 0

La Chișinău va avea loc săptămîna medicală balcanică. Inaugurarea manifestării științifice va avea loc în data de 8 iunie, cu începere de la ora 9:00, în Sala polivalentă a Complexului Sociocultural Universitar al USMF „Nicolae Testemițanu”.

Săptămîna se va desfășura cu genericul „Perspective ale medicinei balcanice în era post COVID-19”. Evenimentul este organizat sub auspiciul Ministerului Sănătății în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și Uniunea Medicală Balcanică, comunică moldpres.

La eveniment vor fi prezenți: Emil Ceban, rector al USMF „Nicolae Testemițanu”, președinte al Congresului, Dorin Recean, prim-ministru al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, ministru al Sănătății, Tudor Ciuhodaru, prim-vicepreședinte al Comisiei sănătate a Parlamentului European, deputat în Parlamentul European, Graham Paul, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, Camelia Diaconu, secretar general internațional al Uniunii Medicale Balcanice, președinte al Secției Române a Uniunii Medicale Balcaniceși, Hendrik Van Poppel, președinte al Biroului Politic al Asociației Europene de Urologie din Leuven, Belgia.

Săptămîna Medicală Balcanică are scopul de a promova colaborarea, schimbul de experiență și prietenia între medicii din țările balcanice, de a informa specialiștii despre progresul științific actual la nivel național și mondial în domeniul medical și farmaceutic, și de a spori calitatea asistenței medicale acordate populației din regiune.

Lucrările științifice se vor desfășura în perioada 7-9 iunie în sălile de conferințe și aulele USMF „Nicolae Testemițanu” și ale Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.


Foto: USMF „Nicolae Testemițanu”

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?