COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Ceban a avut o întîlnire cu reprezentanții companiilor IT

Ion Ceban a avut o întîlnire cu reprezentanții companiilor IT

Primarul Chișinăului, Ion Ceban a avut astăzi o întîlnire cu peste 50 de reprezentanți ai companiilor IT, relatează NOI.md.

În cadrul acestei întrevederi a comunicat că își dorește ca Primăria Chișinău să fie transparentă iar toate serviciile să devină digitalizate.

"Pe lîngă toate prioritățile de dezvoltare a orașului, cum ar fi: infrastructură, investiții, dezvoltare urbană, incluziune, este nevoie de transformarea Chișinăului în Smartcity și greencity.


În acest sens, am propus specialiștilor din sectorul IT, să vină cu proiecte clare și avantajoase în primul rînd pentru municipalitate și locuitori.

Părerea mea este că, în acest domeniu important, avem mari restanțe comparativ cu alte Capitale. Mă bucură că reprezentanții IT, sînt proactivi și programele lor sînt vîndute peste hotare, dar în țara noastră acest lucru, din păcate, nu este valorificat.

Într-un final, am ajuns la concluzia de a creea un grup de lucru format atît din reprezentanții IT, cît și ai Primăriei, care vor lucra împreună și vor elabora proiecte comune de dezvoltare.
Sper să avem cît mai curînd rezultate! Le mulțumesc tuturor pentru participare și interes!" - a declarat Ion Ceban pe pagina sa de facebook.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load