COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Încă 5 autobuze noi, puse în circulație pe străzile din capitală

28 aug. 16:00   Capitala
2344 1

Încă 5 autobuze noi de model ISUZU au fost puse astăzi în circulație pe străzile din capitală, alte 5 urmează să iasă în curînd la linie.

Autobuzele vor completa numărul de unități pe rutele nr. 5 (bd. Cuza Vodă - str. Bucovinei), nr. 19 (Valea Crucii – bd. Moscova) și nr. 26 (str. L. Deleanu - Str. Doina), unde se atestă insuficiență mai mare de transport.

Potrivit primarului general al capitalei, Ion Ceban, primele 5 unități din lotul de 100 de autobuze noi ISUZU, cumpărate de municipalitate în anul curent, au fost puse pe linii la 14 august. Altele 5 urmează să treacă procedurile de verificări tehnice și înmatriculare și vor fi scoase în circulație în cel mai scurt timp.

În total, în Parcul Urban de Autobuze (PUA) au ajuns 15 autobuze ISUZU.

Conform contractului, lotul întreg va fi livrat pînă la sfîrșitul anului 2021.


Autobuzele corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior și la exterior și podea joasă cu platformă retractabilă.

Costul achiziției lotului de 100 de autobuze este de 12,5 milioane de euro, acestea avînd termen de garanție de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

Amintim că Primăria Chișinău a achiziționat doar în anul curent și un lot de 58 de autobuze cu parcurs, de model MAN, VOLVO și VDL, din Norvegia și Olanda, destinate suburbiilor capitalei.

28 dintre acestea au fost deja recepționate, iar 16 au fost distribuite pe rute.

Restul unităților sînt în proces de pregătire pentru a fi puse în circulație.

În prima decadă a lunii septembrie urmează să fie livrată următoarea partidă de unități de transport, iar pînă la finele anului curent, toate autobuzele vor fi repartizate pe rutele municipale, după verificările tehnice de rigoare.

De menționat că pînă la procurarea loturilor respective, Parcul Urban de Autobuze avea la balanță 125 de unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 scoase din folosință.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽