X 
Criza energetică stiri: 1715
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

În această săptămînă, numărul de infecții respiratorii ar putea crește

16 ian. 11:33   Capitala
1674 0

Șeful Direcției generale de asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a anunțat că numărul de infecții respiratorii din Chișinău a înregistrat o ușoară descreștere în perioada săptămînilor de vacanță, dar odată cu revenirea copiilor în instituțiile de învățămînt, numărul de infectări ar putea înregistra o nouă creștere.

„Rămînem îngrijorați de acest flagel al gripei, inclusiv după ce s-au atestat cîteva decese. Presiunea este mult mai mică decît a fost ultimele 3 săptămîni. Noi credem că în această săptămînă am putea să avem o creștere datorită revenirii copiilor din vacanțe. Referitor la numărul de cazuri de gripă putem să avem o creștere a numărului de infectări.

Din păcate, de la Minister nu s-au pronunțat ca să avem o ghidare și nu am avut nicio directivă a Comisiei Naționale de Sănătate Publică, ca să ghideze populația cu măsuri necesare. Considerăm că măsurile de protecție trebuie să fie puse în capul mesei”, a declarat Boris Gîlca în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

Potrivit datelor oferite de șeful de la Sănătate, săptamîna trecută au fost înregistrate peste 5200 de cazuri de infecții respiratorii acute, dintre circa 44% au fost la copii. De asemenea, au fost înregistrate 162 cazuri de gripă, inclusiv 99 - la copii în vîrste de pînă la 17 ani, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?