COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum vor fi hrăniți copiii în instituțiile de învățămînt

Elevii care vor frecventa școlile din municipiul Chișinău începînd cu 1 septembrie nu vor alimentați în instituțiile de învățămînt, în primele 7 zile de studii.

Anunțul a fost făcut de reprezentantul Direcției municipale pentru siguranța alimentelor, Eugeniu Straistă, în cadrul ședinței de ieri a Consiliului Municipal Chișinău, scrie unimedia.info.

Măsura este implementată pentru a evita aglomerarea în cantinele instituțiilor de învățămînt, a explicat Eugeniu Straistă.

Ulterior, copiilor le vor fi oferite produse alimentare la pachet, pe care le vor servi la cantină. Apoi, timp de două săptămîni, se planifică revenirea la regimul obișnuit de alimentație în școli.

În luna august, Direcția municipală pentru siguranța alimentelor a inspectat blocurile alimntare ale tuturor școlilor și grădinițelor din municipiu. „S-a prelevat apa din rețeaua de apeduct, în special în instituțiile de învățămînt din periferie, suburbii, deoarece în anii precedenți, în aceste localități s-au constatat deficiențe la calitatea apei, aceste instutuții din suburbii fiind alimentate din surse proprii, locale, fîntîni arteziene. Au fost prelevate circa 20 de probe de apă potabilă, dintre care 4 s-au dovedit a fi neconforme la indicii microbiologici. Respectiv, au fost înaintate prescripții către administrațiile instituțiilor, pentru a soluționa problema prin măsuri de igienizare. În acest caz, am venit cu prescripția că procesul de alimentare va putea fi inițiat doar cu apă livrată”, a informat Eugeniu Straistă.


Potrivit acestuia, per general, situația tehnico-sanitară din blocurile alimentare este satisfăcătoare: „Marea majoritate au finalizat sau sînt pe ultima sută de metri în vederea finalizării lucrărilor de reparații curente. Unde au fost făcute reparații capitale, la fel sînt finalizate lucrările”.

Totodată, pe parcursul lunilor iulie-august au fost desfășurate seminare online cu administrațiile instituțiilor de învățămînt și cu șefii de producere a blocurilor alimentare, în vederea diminuării factorilor de risc în contextul situației epidemiologice. „Toate blocurile alimentare sînt dotate suficient cu soluții dezinfectante. Personalul este dotat cu echipament de protecție, măști, viziere, mănuși din latex”, a dat asigurări reprezentantul Direcției municipale pentru siguranța alimentelor sănătate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load