X 
Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Cum vor activa grădinițele în cazul unei posibile crize a gazelor naturale

17 sep. 13:00   Capitala
1963 0

Grădinițele din Capitală ar putea lucra la distanță dacă Moldova rămâne fără gaz. Rupor.md a discutat cu Andrei Pavaloi, care a dezvăluit că există experiență similară din perioada pandemiei și a precizat cum vor fi salarizați educatorii în asemenea situație.

Pavaloi a menționat că în perioada pandemiei cadrele didactice din instituțiile preșcolare de învățământ aveau un regulament de activitate. Acestea erau în contact permanent cu părinții, cărora le transmiteau sarcinile necesare de îndeplinit cu micuții.

„Foarte mult depinde care va fi modalitatea sau dacă va fi o modalitate de sistare a instituțiilor. Dacă se trece la online, avem experiența cu instituțiile de educație timpurie. Ori, educatorii au lucrat la distanță cu părinții copiilor, dându-le sarcini, și au primit salarizare. În cazul în care personalul din instituțiile din educație timpurie va fi nevoit forțat să plece în concediu, avem Codul Muncii, care ne oferă posibilitate să le achităm șederea forțată acasă”, a conchis șeful Direcției Educație din Capitală.

Totodată, Pavaloi a punctat că Primăria optează pentru studii în format fizic. Conform lui, deși autoritățile dispun capacități pentru a organiza procesul de la distanță, experiența a demonstrat că orele petrecute cu elevii în clasă sunt mai eficiente.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав