X 

Cum își încearcă norocul șoferii din Capitală

30 iun. 12:23 (reactualizat 2 iul. 03:46)   Capitala
7566 0

"A o apuca pe un drum greșit" este un mod de a descrie rutina zilnică a șoferilor din capitală. În ciuda faptului că legile sînt din ce în ce mai aspre, nu toți automobiliștii sînt pe drumul cel bun.

Una dintre cele mai răspîndite încălcări, pe care am reușit să o surprindem, este cea în care un șofer care vrea să schimbe banda de circulație, dar nu cedează trecerea mașinilor care circulă în același sens pe aceeași bandă.

De reținut că Regulamentul circulației rutiere (articolul 4, alin. 1, p. 39.3) prevede că, la schimbarea benzii de circulație, conducătorul auto trebuie să acorde prioritate vehiculelor care circulă în aceeași direcție, pe banda pe care are loc să se deplaseze. La schimbarea simultană a benzii de circulație, conducătorul auto trebuie să acorde prioritate vehiculului din dreapta.

De asemenea, în unele filmări, se poate vedea o mașină care traversează "zebra" în timp ce un pieton traversează strada.


Reamintim că, în cursul săptămînii trecute, echipajele de ambulanță au fost solicitate pentru 56 de accidente pe drumurile din țară, în urma cărora 66 de persoane au fost rănite: 56 de adulți și 10 copii.

Imagini similare de Drum Boom pot fi văzute AICI.

7
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?