Coronavirus stiri: 8124
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 899

Cîți bani va aloca municipalitatea pentru reparația instituțiilor de învățămînt

5 iul. 17:38   Capitala
1166

În cadrul instituțiilor de învățămînt municipale sînt realizate lucrări curente de reparație, iar în acest scop din bugetul municipal au fost alocați cca 169,5 milioane de lei, pentru reparații în 195 de instituții educaționale, cu 39 de milioane de lei mai mult decît în 2021. Informații în acest sens au fost prezentate de Viorica Negrei, șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.

Astfel, în 36 de instituții lucrările de reparații sînt finalizate, iar în 66 de unități sînt în proces de lucru. Totodată, în 14 instituții urmează să înceapă lucrările, după semnarea contractelor cu agenții economici. Restul unităților sînt la etapa evaluării ofertelor sau publicarea anunțurilor de concurs.

În total în acest an se prevăd lucrări de reparație în cadrul a 92 de grădiniţe, 7 instituții de învățămînt primar, 19 instituții de învățămînt gimnazial, 51 de instituții de învățămînt liceal, 8 centre de creație și instituții cu activitate metodică, 7 școli sportive etc.

Responsabilii de la Direcția Educație dau asigurări că toate lucrările de reparație în școli și grădinițe vor fi finalizate în timp util, așa cum a fost prevăzut anterior de autorități.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав