Criza energetică stiri: 785
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 284

Cîte troleibuze din capitală sînt dotate cu sistem de aer condiționat

18 mai. 13:00   Capitala
1760

Peste 100 de troleibuze din totalul de 330 emise zilnic pe liniile din capitală sînt dotate cu sistem de aer condiționat, ceea ce constituie circa 30%. Datele au fost oferite de către șeful Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Dorin Ciornîi.

Solicitat de moldpres.md, conducerea RTEC a subliniat că, începînd cu anul 2019, instituția a procurat doar troleibuze ce sînt dotate cu sistem de aer condiționat pentru a asigura confortul călătorilor. „Toate troleibuzele sînt procurate din Belarus. Prețul unui autovehicul dotat cu aer condiționat este cu 15 mii de euro mai mare decît al unui troleibuz fără aer condiționat”, a spus Dorin Ciornîi.

Totodată, șeful RTEC a specificat că pentru anul curent au fost alocați 80 de mln de lei (circa 4 mln de euro) pentru procurarea a 20 de troleibuze noi și 50 cu parcurs. „În prezent, au loc discuții cu partenerii din Belarus privind transportarea acestora. În mare parte, optăm pentru troleibuze articulate pentru a mări capacitatea de îmbarcare”, a menționat Ciornîi.

Potrivit RTEC, începînd din 2012 și pînă în prezent, în atelierul de reparații al întreprinderii au fost asamblate aproximativ 320 de troleibuze de fabricație belarusă. Pe parcursul anului trecut, municipalitatea a asamblat sau procurat 82 de troleibuze.

La momentul actual, în parcul întreprinderii sînt la evidență 430 de troleibuze, dintre care 330 sînt emise zilnic la linie. Troleibuzele noi dispun de sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video interior / exterior, loc special amenajat pentru bagajul de mînă, prize USB destinate călătorilor pentru încărcarea dispozitivelor electronice, blocuri optice pe bază de LED, oglinzi dotate cu sistem de încălzire și rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă. Costul unui troleibuz este de 165 mii de euro.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав