X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Cîte abonamente pentru transportul public s-au cumpărat în prima zi în care au fost scoase la vînzare

26 iun. 15:30   Capitala
2144

12 mii de abonamente noi pentru transportul public s-au vîndut în prima zi în care au fost repartizat în cele 95 de puncte de vînzare de pe teritoriul municipiului Chișinău.

La prima etapă au fost date în tipar circa 129 de mii de abonamente.

Cu abonamentul poți călători atît în troleibuz, cît și autobuz, în oraș sau suburbii.La prima etapă pensionarii vor putea călători 3 luni de zile cu legitimația de pensionare.

Amintim că, din 1 iulie, preţul călătoriei cu troleibuzul și autobuzul va fi 6 lei. Municipalitatea menționează că cea mai bună soluție este procurarea unui abonament: 234 de lei, abonament pentru 1 lună; 594 de lei, abonament pentru 3 luni; 972 de lei, abonament pentru jumătate de an.

Și călătoria cu microbuzul va costa 6 lei din 1 iulie. Însă în acest caz există și excepții. În suburbii, tariful va fi mai mare, în funcţie de distanţa parcursă, dar nu va depăşi 12 lei. Direcţia Transport a Capitalei calculează acum costurile pentru fiecare suburbie şi poartă discuţii cu autorităţile locale. Excepţie vor face oraşele Durleşti şi Codru, unde preţul unei călătorii cu microbuzul va fi de şase lei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав