COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cine este cel mai pregătit candidat pentru funcția de primar al Chișinăului. Opinie

Cine este cel mai pregătit candidat pentru funcția de primar al Chișinăului. Opinie

Ion Ceban este candidatul cel mai pregătit pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, din punct de vedere tehnic, el cîștigă în fața concurenților săi.

O asemenea opinie a fost exprimată de directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Probleme de Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, la postul de televiziune TVC 21, transmite Noi.md.

„Toată lumea înțelege între cine se va duce lupta principală la alegerile locale din capitală din 20 octombrie. Nu cred că cineva va cîștiga în primul tur, iar în al doilea, ca de obicei, totul va depinde de cine se va mobilizat mai bine, stînga sau dreapta. Eu, personal, absolut echidistant văd că on Ceban s-a pregătit foarte bine, eu văd cu adevărat cum el se străduie, vorbește la temă și mie totul mi-e clar”, a subliniat Valeriu Ostalep.


El a menționat că principalul contracandidat al lui Ion Ceban este, desigur, un desemnat politic.

„Dar eu nu aud absolut nimic din partea lui, în ceea ce privește orașul. Dar, din păcate, nu pot să nu recunosc că, chiar și din punct de vedere tehnic, Ion Ceban cîștigă cu siguranță și este gata, dar totuși politica va juca un rol important, deoarece totul va depinde de mobilizarea electoratului de stînga și de dreapta în al doilea tur" - a spus Valeriu Ostalep, subliniind încă o dată că Ion Ceban este cel mai pregătit candidat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

La rîndul său, șeful biroului TASS din Moldova, Valeriu Demidețchi, de asemenea, consideră că lupta principală pentru fotoliul de primar al capitalei va fi în turul doi, iar totul va depinde de mobilizarea electoratului fie de dreapta, fie de stînga.

El a remarcat, de asemenea, că ar trebui să ne uităm nu la coloritul politic a candidaților, ci la abilitățile lor manageriale. "Orașul are nevoie de un manager înțelept care să-l scoată din dezastrul în care a fost aruncat", a spus Valeriu Demidețchi. El a mai subliniat faptul că astăzi multe capitale ale țărilor CSI arată mult mai bine decît binecunoscutele orașe europene.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load