COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chironda: Aproape toate podurile de la Chișinău necesită reparație

În ce mod și în baza căror mijloace Primăria capitalei prevede să efectueze reparația podurilor care leagă principalele artere ale orașului – la această întrebare a răspuns viceprimarul municipiului Chișinău Victor Chironda în cadrul unei emisiuni în studioul Radio SputnikMoldova.

În capitală există obiecte care necesită reparație urgentă, precum și un șir de lucrări care pot fi amînate. Obiectivul primordial al autorităților municipale ar trebui să fie reparația podurilor de la Chișinău care au fost construite peste 40 ani în urmă și niciodată nu au fost reparate. Astăzi Primăria capitalei identifică mijloace pentru reparația acestor obiecte. Acest lucru a fost relatat în studioul Radio Sputnik Moldova de către viceprimarul municipiului Chișinău Victor Chironda.

„Pentru o evaluare detaliată este necesar un aviz la proiect. Elaborarea proiectului este costisitoare. În al doilea rînd, este necesar să se aloce bani mari pentru efectuarea lucrărilor. Deocamdată avem un proiect de reparație a podului de pe strada Mihai Viteazul, dar nu avem mijloace pentru realizarea acestor lucrări. Reparația podurilor este la fel de dificilă deoarece fluxul transportului nu poate fi întrerupt”, a menționat Chironda.

Actualmente Primăria orașului elaborează un plan de modernizare a principalelor artere de transport și a podurilor pe termen lung. De asemenea, autoritățile intenționează să identifice mijloace pentru implementarea unor astfel de proiecte costisitoare.

„Vom prezenta acest plan la una dintre ședințele viitoare dedicate bugetului municipal, sper că el va fi aprobat. După aceasta vom putea identifica mijloace, anunța concursul, căuta compania de construcții și începe lucrările”, a comunicat viceprimarul municipiului Chișinău.


Pentru modernizarea completă a podurilor de la Chișinău este necesară o sumă care de cîteva ori depășește bugetul municipal. Pentru a începe lucrările de amploare Primăria intenționează să atragă credite pe termen lung din străinătate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load