TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Chef pe timp de pandemie. Polițiștii, ”oaspeți nepoftiți” la o discotecă din Capitală (VIDEO)

În pofida interdicției de activitate după ora 22:00, impusă de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, peste o sută de persoane, în mare parte tineri, au fost surprinse în jurul orei 02:00 a nopții trecute într-un local din Capitală în timp ce se distrau, consumau băuturi alcoolice și narghilea. În timp ce unii tineri și-au acoperit fața la vederea camerelor de luat vederi, alții nu s-au arătat prea deranjați de vizita oamenilor legii, continuînd să chefuiască chiar și în prezența lor.

Ilegalitatea a fost descoperită în timpul unui nou raid nocturn al echipei Front Line de comun cu Inspectoratul General al Poliției în cluburile de noapte din țară.

„Sîntem în cod roșu, vrem să oprim pandemia, luptăm de peste un an de zile și nu ne reușește. Motivele le vedeți în spatele nostru. Tinerii iresponsabili, care se distrează și duc virusul mai departe, dar și persoane cu relații care, chiar dacă sînt atenționați și pedepsiți, totuși, mai departe continuă cu gîndul că o să-și rezolve problemele”, a menționat Daniel Mazepa, șef al Secției Direcția prevenire a Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP.

Potrivit oamenilor legii, agenții economici pot să-și achite amenda doar din banii care îi ia de la o masă, iar „alte 20 de mese este profit”. „Pe ei nu-i deranjează problema virusului, iar tinerii nu au responsabilitate socială”, și-a exprimat regretul reprezentantul Poliției.

„Cu părere de rău, nu avem alte pîrghii de a influența. Sperăm că amenda o să fie o pedeapsă pentru ei și o lecție publică, de fapt, pentru alți tineri. Asta și este intenția noastră, de a da o lecție publică: Dragi tineri, stați acasă, lumea moare. Noi vrem să oprim pandemia”, a mai spus Mazepa.


Potrivit prevederilor legale, pentru încălcarea normelor epidemiologice agentul economic riscă amendă de la 15 pînă la 35 de mii de lei, iar persoanele fizice depistate în interior riscă amenzi între 2 și 5 mii de lei. O altă încălcare depistată în cursul descinderii a fost că cei prezenți fumau atît narghilea, cît și țigări.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load